Oase si articulatii

Sectiunea "Oase si articulatii" abordeaza subiecte de interes privind modalitatile de prevenire a bolilor oaselor si articulatiilor, metode de ingrijire a sistemului osos si articular, precum si bolile specifice sistemului osos si articular.

Cum prevenim cazaturile odata cu inaintarea in varsta

Cum prevenim cazaturile odata cu inaintarea in varsta

Imbatranirea este un factor care conduce la modificari ale stilului de viata si care necesita mai multa atentie si masuri pentru a preveni eventuale probleme. Cazaturile sunt unele dintre cele mai intalnite probleme in randul varstnicilor si pot produce leziuni grave care afecteaza mobilitatea si independenta persoanei afectate. 
Read more
Ce trebuie sa stii despre afectiunile musculo-scheletale

Ce trebuie sa stii despre afectiunile musculo-scheletale

Curburile anormale ale coloanei vertebrale apar in general din cauza posturii inadecvate in pozitia de sezut, cand spatele nu este sprijinit de spatar. Astfel de curburi actioneaza asupra nervilor si duc la aparitia unor simptome precum amorteala sau furnicaturile, in unele cazuri afectand nervul sciatic.
Read more
Ce trebuie sa stii despre spondiloza

Ce trebuie sa stii despre spondiloza

Spondiloza reprezinta rigidizarea sau fixarea unor blocuri osoase de coloana vertebrale, ca efect al modificarilor degenerative produse la nivelul coloanei vertebrale.
Read more
Aspecte privind evolutia coxartrozei

Aspecte privind evolutia coxartrozei

Coxartroza sau artroza coxo-femurala, cunoscuta si sub numele de artroza soldului reprezinta o afectiune cronica ce se manifesta prin distrugerea progresiva a cartilajului articular de la nivel coxo-femural. Afectiunea are un inceput lent, in general dupa varsta de 50 de ani si are o evolutie progresiva, ireversibila, ducand la blocarea articulatiei soldului si fiind insotita de dureri. Apare in general la persoane de varsta a doua si a treia sau in urma unor traumatisme la nivelul soldului de tipul luxatiilor de sold, fracturii de cap femural sau ca urmare a tratarii incorecte a luxatiilor congenitale de sold sau epifiziolizei.
Read more
Ce trebuie sa stii despre platfus

Ce trebuie sa stii despre platfus

Piciorul plat valg sau platfusul implica o deformatie a piciorului si gleznei care consta in scaderea inaltimii arcului longitudinal medial. Din punct de vedere medical, nu exista o valoare medie precisa a inaltimii arcului longitudinal medial considerata a fi normala. Inaltimea este determinata de forma oaselor si de rezistenta structurilor ligamentare, musculatura avand rol in mentinerea echilibrului. Musculatura gambei este inactiva pe durata in care o persoana sta in picioare. 
Read more