Oase si articulatii

Sectiunea "Oase si articulatii" abordeaza subiecte de interes privind modalitatile de prevenire a bolilor oaselor si articulatiilor, metode de ingrijire a sistemului osos si articular, precum si bolile specifice sistemului osos si articular.

Ce trebuie sa stii despre oboseala musculara

Ce trebuie sa stii despre oboseala musculara

Slabiciunea sau oboseala musculara se manifesta prin scaderea fortei musculare a unuia sau mai multor muschi si este intalnita frecvent in cazul afectiunilor musculare, neurologice si metabolice. 
Citeste mai mult
Lucruri mai putin cunoscute despre oase

Lucruri mai putin cunoscute despre oase

Oasele sunt formate din tesut viu care se regenereaza si se dezvolta constant. Oasele umane au culoarea bej sau maro deschis.
Citeste mai mult
Ce sa faci ca sa ai oase sanatoase

Ce sa faci ca sa ai oase sanatoase

Pentru a fi sanatoase, oasele necesita un aport nutritional adecvat si echilibrat, dar si exercitii fizice practicate constant. Oasele asigura integritatea structurii scheletice si pastrarea corecta a pozitiei corpului, precum si protejarea organelor interne si realizarea optima a miscarilor intregului corp.
Citeste mai mult
Afectiunile care predispun la atrofie musculara

Afectiunile care predispun la atrofie musculara

Atrofia musculara reprezinta procesul de degenerare morfologica si functionala a unui muschi in urma afectarii inervatiei musculare sau a repausului muscular prelungit. In lipsa exercitiilor fizice regulate, fibrele musculare isi pierd din masa si lungime, astfel aparand o scadere vizibila a masei si conturului muscular si o deformare in zona afectata.  
Citeste mai mult
Alimente recomandate pentru probleme ale oaselor

Alimente recomandate pentru probleme ale oaselor

Sistemul osos se afla intr-un proces continuu de modificare care implica crearea unor celule noi si descompunerea celulelor vechi. Dupa varsta de 30 de ani, masa osoasa scade, crescand riscul bolilor de oase. Pentru prevenirea si tratarea acestora se recomanda eliminarea mancarurilor grase, sarate, procesate, a alcoolului, cafelei si tutunului, precum si mentinerea unei greutati in limitele normale. 
Citeste mai mult