Un stil de viata sanatos se formeaza prin consumul de alimente sanatoase, care ajuta la prevenirea afectiunilor si la intarirea intregului organism. In goana dupa alimente sanatoase, cu totii suntem preocupati de termenele de valabilitate ale produselor pe care le cumparam. Exista insa si unele produse care pot rezista chiar si ani, fara a-si pierde proprietatile.
- Mierea
Neconsumata, aceasta se zahariseste de-a lungul timpului, semn ca este naturala. Este apreciata pentru multiplele sale calitati vindecatoare. Are rol antimicrobian, calmant si de regenerare a pielii si nu expira niciodata.
- Migdalele
Contin proteine, calciu si vitamina E si pot fi consumate intr-un interval de pana la 3 ani daca sunt depozitate corespunzator.
- Orezul alb
Este unul din alimentele care nu expira. Trebuie sa fie insa depozitat in recipiente bine inchise, ferit de insecte. In schimb, orezul brun trebuie consumat intr-un interval de sase luni.
- Fasolea uscata
Contine proteine si fibre si poate fi consumata intr-un interval de cativa ani. Specialistii recomanda consumul acesteia in primii trei ani pentru a beneficia din plin de nutrienti.
- Otetul de vin
Folosit atat pentru salate sau sosuri, cat si pentru combaterea febrei si a transpiratiei sau pentru tratarea intepaturilor sau a matretii, otetul de vin nu expira niciodata.
- Quinoa
Semintele de quinoa si de susan contin aminoacizi si aduc multiple beneficii sanatatii, putand fi consumate intr-un interval mare daca sunt corect depozitate, in recipiente sigilate si in spatii care nu contin umezeala.
- Sarea
Este unul dintre putinele alimente care nu expira niciodata si care poate fi folosita atat in alimentatia de zi cu zi, cat si pe post de conservant. In plus, ajuta la remedierea durerilor de gat si de spate, la vindecarea intepaturilor de insecte si poate fi utilizata cu succes pentru albirea dintilor.