Coloana vertebrala are o functie foarte importanta pentru functionarea organismului in parametri normali, maduva spinarii fiind responsabila de transmiterea de informatii de la organe catre creier.

Nervii spinali sunt responsabili de buna functionare a anumitor zone ale corpului. Nervii cervicali asigura functionarea si flexibilitatea bratelor, gatului si a capului. Tasarile oaselor la nivel cervical afecteaza nervii paravertebrali si duc la aparitia ametelilor, auzirea unor sunete in urechi, tulburari de vedere sau dureri de cap.

Nervii spinali toracali afectati produc dureri in zona umerilor, a degetelor sau tulburari ale inimii sau ficatului.

Afectarea nervilor de la nivelul coloanei vertebrale este corelata cu diverse afectiuni.

Intepenirea gatului si durerile la nivelul umerilor sau durerile de cap pot aparea ca urmare a blocajului de la nivelul vertebrelor care ingreuneaza transmiterea semnalelor de la organe la creier.

Ameteala sau raul de inaltime poate aparea ca urmare a afectarii nervilor coloanei vertebrale.

Alte simptome pot fi oboseala cronica, starile de greata, senzatia de voma care nu este corelata cu anumite alimente, tulburarile presiunii sangelui, dar si dureri in degete sau amortirea acestora pe o perioada mai mare de timp. Tusea si durerile in sinusuri sau tremuratul inexplicabil al membrelor inferioare sau superioare pot fi cauzate tot de o functionare deficitara a nervilor coloanei vertebrale.

Desi poate parea inexplicabil, o coloana vertebrala care nu functioneaza corespunzator poate favoriza aparitia anxietatii, probleme legate de echilibru si de orientarea in spatiu, afectiuni cardiace si tulburari de vedere.

Specialistii au remarcat ca nervii spinali toracali care au suferit leziuni sau au fost afectati din cauza protectiei deficitare a organismului au dus la aparitia durerilor de stomac si chiar a gastritei sau ulcerului.

O postura incorecta poate duce in timp la afectarea vezicii biliare, in timp ce problemele de la nivelul coloanei lombare pot favoriza aparitia unor tulburari menstruale, a colitei, balonarii sau a diareei.