Alimentatia sanatoasa asigura nutrientii necesari pentru a consolida sistemul osos, iar miscarea, efectuata in mod constant, scade riscul de fracturi ale oaselor. Exercitiile fizice favorizeaza dezvoltarea sistemului osos si cresterea masei osoase.

Lactate

Lactatele maturate au un continut mare de calciu. Consumate regulat, ajuta la intarirea sistemului osos si la scaderea riscului de aparitie a osteoporozei.

Lapte de soia

Laptele de soia este o sursa vegetala de calciu, proteine, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale benefice pentru sistemul osos.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi contin calciu si vitamine care ajuta la intarirea oaselor. Cele mai bune sunt spanacul, stevia, sparanghelul, salata verde, broccoliul si varza.

Oua

Ouale contin calciu, vitamina D si proteine, esentiale pentru sanatatea oaselor. Calciul este absorbit in organism cu ajutorul vitaminei D, care se regaseste intr-un numar redus de alimente.

Peste

Pestele ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a creierului si la intarirea oaselor. Sardinele sunt recomandate pentru cantitatea mare de calciu pe care o contin. Specialistii recomanda si pestele gras precum somonul, macroul si tonul pentru continutul sau de vitamina D, proteine si acizi grasi Omega 3. In plus, pestele gras reduce riscul de infarct, de Alzhemeir, previne aparitia degenerescentei maculare si ajuta la mentinerea masei musculare si a metabolismului. Imbunatateste functia cognitiva si sistemul imunitar, mentine sanatatea sistemului nervos, precum si a pielii, parului si ochilor.

Cereale integrale

Cerealele integrale precum meiul si secara ajuta la fortificarea sistemului osos datorita continutului lor de vitamine si minerale.

Tot pe lista alimentelor recomandate pentru sanatatea oaselor si articulatiilor se afla si fructele oleaginoase in care sunt incluse alunele, caju, fisticul si nucile.