Vara este anotimpul alimentelor racoritoare, cu un continut mare de apa si vitamine, care ajuta la hidratarea organismului si asigura aportul de nutrienti necesari organismului.

Porumbul

Porumbul este bogat in fibre si are un continut scazut de calorii. Poate fi consumat copt sau fiert, cu sare sau unt sau poate fi adaugat in salate. In plus, confera rapid senzatia de satietate.

Dovleceii

Dovleceii contin vitamina C si au putine calorii. In plus, ajuta la diminuarea colesterolului rau. Pot fi pregatiti la gratar sau la cuptor.

Spanacul

Spanacul contine apa, magneziu si luteina, un pigment si antioxidant care protejeaza pielea si ochii de razele intense ale soarelui.

Ardeiul iute si usturoiul

Ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul stimuleaza transpiratia, ajutand astfel la crearea senzatiei de racorire. In plus, contin vitamina C, utila pentru protejarea pielii si tratarea arsurilor solare.

Carnea slaba

Frigaruile din carne slaba de curcan, combinate cu ciuperci, ceapa, castraveti, rosii si morcovi sunt recomandate vara datorita continutului scazut de calorii, grasimi si carbohidrati. In plus, contin proteine si potolesc rapid foamea.

Fructele de padure

Fructele de padure contin antioxidanti, fier, fosfor si sodiu, diminueaza inflamatiile din organism si stimuleaza productia de colagen, conferind pielii un aspect catifelat. In plus, ajuta si la diminuarea efectelor arsurilor solare.

Pepenele

Pepenele verde are un continut mare de apa, fiind util pentru hidratarea organismului. In plus, satisface pofta de dulce. Contine peste 90% apa si foarte putine calorii, ajutand la prevenirea unor boli grave precum cancerul.

Spre deosebire de pepenele verde, cel galben are un continut mai mare de potasiu si beta-caroten, antioxidant care protejeaza organismul de razele ultraviolete ale soarelui.

Ceaiul

Ceaiul rece nu are calorii, contine antioxidanti si ajuta la eliminarea surplusului de kilograme. Pentru a beneficia de toate proprietatile, cel mai bine este consumati ceai preparat acasa, fara zahar sau alti indulcitori. Foarte bun vara este ceaiul verde sau negru.

Salatele de fructe

Vara este anotimpul fructelor, iar salatele de fructe aduc o multime de beneficii organismului. Salatele de fructe de padure si capsune contin antioxidanti, vitamine, minerale si fibre si pot fi consumate in fiecare zi.

Apa si sucurile naturale

Lichidele au un rol vital in sezonul cald, cand organismul elimina apa rapid. Pentru a preveni deshidratarea, specialistii recomanda consumul de lichide in care sunt incluse apa si sucurile naturale. Acestea din urma ajuta la completarea necesarului de minerale si substituie cu succes dulciurile.

Pentru a avea un stil de viata sanatos, pe langa alimentatia sanatoasa, trebuie sa efectuam si miscare in fiecare zi.