Ciorapii compresivi ajuta la prevenirea multor afectiuni. Medicul tau te poate sfatui cu privire la ce tip de ciorapi medicali ar trebui sa porti, daca ai nevoie de acestia ca forma adjuvanta intr-un tratament mai complex sau pentru a preveni aparitia unor anumite afectiuni precum rosaturile, ulceratiile, iritatiile la nivelul labei piciorului, tromboza, varice, ameliorarea circulatiei sangvine pe durata zborului etc..

Care sunt principalele afectiuni/ boli pe care le poti preveni purtand ciorapi compresivi?

1. Diabet

Persoanele diabetice sunt predispuse la leziuni, rosaturi, bataturi, iritatii, toate acestea vindecandu-se greu deoarece laba piciorului sta in mediu umed si inchis. Pentru prevenirea acestor afectiuni, sosetele pentru persoanele diabetice reprezinta o solutie rapida si eficienta deoarece acestea nu exercita o presiune mare asupra tesutului gleznei sau a degetelor, nu au cusaturi si au rol antibacterian, avand in componenta tesaturi de ioni de argint.

2. Amelioreaza circulatia sangvina

Ciorapii medicinali sau compresivi reprezinta o solutie eficienta si pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul picioarelor. Sunt de un real folos pentru viitoarele mamici pe perioada sarcinii deoarece acestea se confrunta cu simptome neplacute, precum umblarea picioarelor.

De asemenea, este recomandat sa purtati ciorapi compresivi atunci cand calatoriti cu avionul pe perioada lunga de timp, deoarece va veti confrunta cu proceduri de securitate care dureaza prea mult, aglomeratie, veti sta pe un scaun ingust in cabina avionului unde aerul este uscat, toate acestea provocandu-va stres fizic. Achizitionarea unei astfel de perechi de ciorapi compresivi este importanta pentru ca, atunci cand ii purtati, imbunatatesc circulatia sangvina pe durata zborului.

3. Tromboza

 Ciorapii compresivi ajuta la combaterea durerile de picioare si previn aparitia trombozei venoase profunde. Alegeti perechea de ciorapi potrivita pentru marimea dvs., astfel incat sa nu fie largi sau prea stramti pe laba piciorului sau pentru gamba.

4. “Picioare grele”

Veti scapa intr-un timp foarte scurt de senzatia de “picioare grele” purtand ciorapi compresivi. Sisteme Ortopedice va pune la dispozitie modele de ciorapi compresivi pentru dama, barbati sau unisex la preturi excelente si pe diverse culori.

5. Afectiuni venoase varicoase

Ciorapii medicinali anti-varice sunt recomandati in special pentru persoanele care petrec timp indelungat stand in picioare si celor care datorita profesiei trebuie sa ridice greutati.

Daca afectiunile despre care am vorbit nu sunt intr-un stadiu avansat si doriti sa-i folositi pentru a preveni aparitia acestora, Sisteme Ortopedice te ajuta sa-ti gasesti modelul potrivit.