Persoanele cu handicap locomotor au nevoie nu doar de asistenta permanenta pentru a putea circula, ci si de echipamente care sa permita deplasarea in cadrul cladirilor care nu au sisteme speciale de tipul rampelor.

Elevatoarele dedicate transportului persoanelor cu scaune cu rotile pe scari ajuta la urcarea si coborarea scarilor in cladirile care nu sunt prevazute cu lifturi. Aceste dispozitive ajuta la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap, conferindu-le o oarecare independenta si acces mai usor la viata sociala.

Sisteme Ortopedice comercializeaza o gama variata de elevatoare pentru transportul pe scari al persoanelor imobilizate in scaun cu rotile, cele mai eficiente dintre ele ajutand la urcarea si coborarea rapida a scarilor. Produsele sunt adaptate astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor persoanelor cu handicap si a afectiunilor acestora si sunt diversificate, pliindu-se pe nevoile curente ale utilizatorilor. Pe piata exista atat elevatoare cu senile, cat si elevatoare electrice simple sau pasitoare, fiecare prezentand diverse avantaje.

Elevatoarele electrice sunt prevazute cu un motor electric care ajuta la urcarea si coborarea scarilor, in timp ce elevatoarele cu senile sunt usor de utilizat si de manevrat, conferind siguranta la urcarea si coborarea tronsoanelor de scari rectilinii. O alta categorie o reprezinta elevatoarele electrice pasitoare care urca si coboara fiecare treapta individual, fiind actionate de insotitorul persoanei imobilizate. Acestea prezinta avantajul de a putea fi utilizate pe orice tip de scara, inclusiv pe cele inguste sau de tip spirala.

Elevatoarele cu senile se afla printre modelele cele mai eficiente si sigure in deplasarea persoanelor imobilizate. Sisteme Ortopedice comercializeaza elevatoare de la producatorul de top Antano Group. Din seria elevatoarelor cu senile, modelele LG2004 Basic si LG2004/150/A008 sunt cele mai cautate.

Modelul LG2004 Basic este ideal pentru cladirile care nu sunt dotate cu lifturi. Are o autonomie relativ limitata si necesita ceva spatiu pentru efectuarea manevrelor. Folosirea lui implica blocarea fotoliului rulant pe corpul elevatorului care trebuie sa fie manevrat de o persoana care sa cunoasca modul de functionare a produsului. Elevatorul are o capacitatate de sustinere a unei greutati totale de 130 kilograme. Deplasarea se realizeaza prin intermediul a doua senile din cauciuc actionate de un motor electric care este alimentat de un acumulator care se afla in interiorul sau. Produsul are o greutate totala de 45 kg, o putere a motorului de 300 W si o autonomie de 23 de etaje pentru o persoana care cantareste aproximativ 85 de kilograme. Poate fi utilizat pentru scari care au o inclinare maxima de 70% sau 35°, avand o viteza maxima de 15 trepte pe minut.

Modelul LG2004/150/A008 este imbunatatit, tractarea se realizeaza tot prin intermediul senilelor din cauciuc sintetic care sunt actionate de un motor electric cu o putere de 300 W, insa elevatorul are o greutate mai mare, de 58 de kilograme si poate transporta o greutate de pana la 180 de kilograme. Autonomia pentru un pasager de pana in 85 de kilograme este de 540 trepte, respectiv 270 in urcare si 270 in coborare. Poate fi utilizat pentru o panta maxima a scarii de 70% sau 35° si o viteza de 15 trepte pe minut.

Sisteme Ortopedice comercializeaza o gama larga de produse destinate persoanelor cu probleme locomotorii permanente sau temporare cu scopul de a imbunatati calitatea vietii acestora.