Un numar mare de oameni sufera de durere cervicala, deoarece acest tip de durere poate aparea dintr-un numar mare de cauze. Durerea cervicala afecteaza zona gatului, unde se gasesc muschi, tendoane, ligamente, si o parte din coloana vertebrala. Formele usoare de durere cervicala se pot manageria usor cu fizioterapie, massage, sau chiar medicatie contra durerii, in timp ce formele severe pot necesita interventie chirurgicala. Daca si tu suferi de durere cervicala, ce se poate manifesta prin durere si disomfort in zona gatului, senzatie de gat intepenit, sau inflamarea muschilor si tendoanelor, poti ameliora acesta probleme prin niste metode surprinzatoare, dar simple si eficiente.

  • Incearca o perna cu apa

Probabil ai auzit de saltele cu apa, utilizate in locul saltelelor obisnuite, in dormitor. Unele persoane ce sufera frecvent de dureri cervicale au observat o ameliorare considerabila a discomfortului atunci cand au schimbat pernele lor obisnuite cu perne cu apa. Aceste rezultate se datoreaza faptului ca fermitatea pernei poate fi ajustata, astfel incat sa ofere nivelul de suport dorit. Sfatul acesta poate fi folositor in cazul persoanelor care au incercat un numar de perne speciale, fara a se bucura de nivelul de ameliorare asteptat.

  • Duceti-va la inot cat de des puteti

Innotul este acel sport care aduce un numar de beneficii atat pentru zona cervicala, cat si pentru intreg spatele. Poate reduce inflamatia, imbunatateste amplitudinea miscarilor dumneavoastra, si este un remediu imediat pentru durere. Un exercitiu bun pentru a scapa de durere cervicala este sa va scufundati in apa pana la nivelul barbiei si sa va miscati in diverse directii. Chiar daca puteti ajunge la piscina de fiecare data cand aveti nevoie, intotdeauna puteti face o baie. Are aceleasi efecte benefice de relaxare a zonei cervicale, atata timp cat aveti grija ca apa ca acopere zona cu probleme.

  • Bucurati-va de masaje

In mod special ar trebui sa optati pentru un masaj curativ, pentru ca nu orice fel de masaj va ajuta in indepartarea durerii cervicale. Ce face acest tip de masaj atat de deosebit este faptul ca se aplica uleiuri pe piele, astfel incat acestea sa ajunga la muschi si articulatii si sa indeparteze toxinele acumulate. Acest aspect, pe langa masajul mecanic, va duce la relaxarea muschilor si reducerea discomfortului. Pe langa asta, masajul va imbunatati mobilitatea incheieturilor.

  • Incercati un tratament cu acupunctura

Acupunctura este cunoscuta pentru beneficiile pe care le poate aduce in cazul multor afectiuni. Specialistul in acupunctura va sti unde sa pozitioneze acele astfel incat sa va scape de durere si discomfort. In multe aspecte, acupunctura este la fel de eficienta ca si un masaj. Dar, inainte sa incercati aceasta terapie alternativa, dedicati-va putin timp sa gasiti un specialist de incredere.

  • Verificati-va nivelul de magneziu in alimentatie

Stiti cat magneziu consumati si cat ar trebui sa consumati pentru buna functionare a organismului? In majoritatea cazurilor, durerile cervicale sunt datorate scrantirilor si tensiunilor in zona. Magneziul ajuta muschii sa se contracte si sa se relaxeze. Asadar, un supliment cu magneziu sau o diet bogata in magneziu poate ajuta la diminuarea durerilor cervicale. Magneziul poate fi gasit in leguminoase, legume, soia, si nuci crude.